KAIKKIIN YLI 50€ TILAUKSIIN ILMAINEN TOIMITUS

VAATTEIDEN MATKA

SUUNNITTELU

Kaikkien vaatteidemme suunnittelu tapahtuu Oulussa Paine Clothingin päämajassa.  Pohjoisesta kantautuvista ideoista ja visioista syntyy printit, joita haluamme tuoda esille. Haluamme luoda katumuotia, joka pysyy pinnalla pitkään. Alusta asti on ollut selvää, että tuotteiden tulee olla laadukkaita ja kestäviä, jotta ne voivat palvella asiakkaita mahdollisimman pitkään. Pääpaino on aikaa kestävissä mallistoissa ja pysyvästi toimivassa, ajattomassa ja kestävässä designissa. Istuva ja mukava materiaali sopii päällesi ja tekee vaatteista luotettavia eri tilanteisiin.

PUUVILLAN VILJELY

Paine Clothingin - vaatteiden matka alkaa tavanomaisesti puuvillapellolta. Meidän tapauksessamme luomupuuvillapellolta, joka sijaitsee Ahmedabad kaupungin liepeillä. Kaupunki sijaitsee Gujaratissa, Intiassa.

YMPÄRISTÖVAIKUTUS

Luonnonmukaisen puuvillan viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita, jolloin maaperä ja paikalliset vesilähteet säilyvät myrkyttöminä. Puhdas ja terveellinen maaperä, joka sisältää orgaanista ainetta, mahdollistaa paremman vedenpidätyskyvyn ja terveellisen juurikasvuston. Tämä vähentää osaltaan puuvillan vaikutusta veteen.

Paine Clothing luomupuuvillan viljely tehdään Gujaratissa koska sillä alueella 95% vedestä muodostuu monsuunisateista. Sadeveden käyttö vähentää merkittävästi suurien kasteluvesihankkeiden tarvetta.

SOSIAALINEN VAIKUTUS

Koska luonnonmukaisessa puuvillan viljelyssä ei käytetä kemiallisia lannoitteita, on se ympäristöystävällisyyden lisäksi myös erittäin turvallinen ja hyödyllinen maanviljelijöille.

Puuvilla, joka on peräisin orgaanisista, pienikokoisista puuvillatiloista, istutetaan ja poimitaan käsin. Vain luonnollisten lannoitteiden käyttö varmistaa, että myös viljelijöiden terveydentila, hyvinvointi ja työolot otetaan huomioon - kuten maailmanlaajuinen luonnonmukaisten tekstiilien standardi (GOTS Global Organic Textile Standard) vaatii.

 

PUHDAS ENERGIA

Paine Clothingin -mallistot on valmistettu tehtaalla, jolla on käytössä 30 tuuliturbiinia ja aurinkopaneeleita. Ne varmistavat energian, hintavakauden ja ennen kaikkea - puhtaan, ympäristöystävällisen energian.

Paine Clothing on vähentänyt hiilijalanjälkeä 90% kaikissa vaatteissa. Tämä merkittävä vähennys on saavutettu yhdistämällä luonnonmukaista maataloutta, valmistuksen tehokkuutta ja kuljetuksia sekä uusiutuvan energian käyttöä. 

TYÖTURVALLISUUS

Fair Wear säätiö on auditoinut tehtaat ja säätiö on rankannut tehtaat, jossa vaatteemme valmistetaan Leader-luokkaan korkealla pistemäärällä vuonna 2016.

2016 tehdas esitteli Fair Share -projektin yhteistyössä Fair Fashion Networking ja BSD Consulting kanssa. Projektilla varmistetaan, että työntekijöille maksetaan elinkelpoinen palkka, joka on korkeampi kuin maan vähimmäispalkka.

 

KULJETUS SUOMEEN

Merikuljetus Intiasta aina Englantiin asti, jonka jälkeen maa-meri UPS-kuljetuksena Suomeen. Yksi suurimmista hiilidioksidipäästöistä on lentomatka. Hiilijalanjäljen vähentämiseksi on "No Airfreight" -käytäntö, jossa käytetään merikuljetuksen konttipaketteja mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Jatkokuljetukset Suomeen hoituvat suoraan Englannista UPS:lla, jolla on Carbon Neutral serfiointi.

PAINOTALO

Tuotteemme painetaan viimeisintä painotekniikkaa olevilla laadukkailla silkkipainoilla yhteistyössä KH-Printin kanssa, jonka painotalo sijaitsee Hartolassa.

VIIMEISTELY

Valmiit tuotteemme saapuvat Paine Clothingin varastolle. Aluksi tarkastamme kaikki tuotteemme, jotta mitään virheitä tuotteissa ei ilmene. Viimeistelemme tuotteet vielä myyntikuntoon varastollamme, josta ne lähtevät suoraan asiakkaille tai jälleenmyyjillemme.