KAIKKIIN YLI 50€ TILAUKSIIN ILMAINEN TOIMITUS

HOITO-OHJEET

HYVIN HOIDETTU VAATE KESTÄÄ PITKÄÄN

 

PUUVILLA HOITO-OHJEET:

Puuvillaisten tuotteiden kannalta paras hoitotapa on oikeanlainen konepesu, jonka jälkeen tuote nostetaan kuivumaan narulle tai hengariin. Suosittelemme käyttämään 30° pesuohjelmaa, jotta vaate kestää ja säilyy pitkään hyvänä. Vaate tulee myös kääntä nurinpäin pesukoneeseen laittaessa.

Puuvillakuidut keräävät likaa sisälle kuituun, joten tuotteet vaativat aika-ajoin myös tehokasta konepesua tuulettamisen lisäksi. Puuvillaiset tuotteet kestävät hyvin konepesua, joten pesemistä ei kannata välttää. 

Puuvillalla on myös tapana hieman rypistyä pesussa, sillä puuvilla ei ole kovin joustava materiaali. Vaatteen suoristamiseen auttaa henkarissa kuivaaminen tai silittäminen. Puuvillaisten tuotteiden silitys tapahtuu vaateiden ollessa vielä kosteita. Muistathan tarkastaa suositellun silityslämpötilan pesumerkinnästä.
 

MERINOVILLA HOITO-OHJEET:

Merinovilla tuotteiden kannalta paras hoitotapa on yksinkertaisesti tuulettaminen. Merinovilla materiaalina on likaa hylkivä, joten pelkästään huolellinen tuuletus saa pipon tuoksumaan kuin uudelta. Mitä harvemmin joudut tuotetta pesemään sen parempi.

Jos kuitenkin päätyt merinovillaisen tuotteen pesemään niin tarkistathan tuotteen sisälle ommeltun pesumerkintälapun, josta näet oikeat ohjeet juuri kyseiselle tuotteelle. Yleensä ottaen merinovillaiset tuotteet voidaan konepestä käyttämällä matalaa lämpötilaa (30°) tai vaihtoehtoisesti villa- tai käsinpesuohjelmaa. Merinovillan kanssa ei tule käyttää huuhteluainetta tai rumpukuivausta.

Käsinpesua merinovilla tuotteille tulee välttää, sillä se ei ole hellävaraisin pesutapa kyseisille tuotteille.

Muistathan muotoilla tuotteen aina pesun jälkeen ja kuivata sen suorana tasolla hyvin ilmavassa paikassa. Kuivuminen voi viedä aikaa useamman päivän.